Zo plan jij het perfecte bedrijfsuitje

Zo plan jij het perfecte bedrijfsuitje post thumbnail image

Hoe organiseer je nu het perfecte bedrijfsuitje; eentje waar iedereen het jaren later nog over heeft, waar het hele team een nieuw niveau van dichtheid met elkaar vindt én waardoor je baas je misschien zelfs begint te overwegen voor een promotie? Kijk, een instant photo frame is een goed begin (zo kunnen alle gasten een polaroid evenement mee naar huis nemen, als memento), maar lees verder voor al ons advies over hét perfecte bedrijfsuitje, van borrel tot laser gamen en ga zo maar door!

 

Inschattingsgericht 

 

Het plannen en organiseren van een goed evenement, of het nu om een enorm festival of in dit geval om een intiemer bedrijfsuitje gaat, begint, staat én valt allemaal met jouw inschattingsvermogen. Het inschatten waarvan? Van je doelgroep, natuurlijk! Begin eerst met jezelf de volgende vraag te stellen: wat is de gelegenheid? Er hoeft natuurlijk niet altijd een formele gelegenheid te zijn; misschien wil je gewoon de vrijmibo wat meer pimpen, maar ook dat is gelegenheid genoeg. De tweede vraag is net zo belangrijk; wat is het niveau van formaliteit wat zowel bij de gelegenheid als bij het bedrijf als geheel hoort? Is het een formeel kerstfeestje, of een teambuilding uitje waarbij iedereen vooral niet in pak, stropdas of jurk moet komen? Hierbij is het ook altijd goed om aan je werkgevers te vragen of zij een doel hebben voor het bedrijfsuitje; teambuilding betekent vaak een activiteit waarbij een werk team iets anders doet dan ze normaalgesproken doen. Iets actiefs als het een kantoorbaan betreft, of juist iets met meer puzzelen en sociale interactie als er veel met de handen gewerkt wordt op jouw zaak. Het kunnen inschatten van doelgroep, grootte en geschiktheid gaat al een heleboel schelen bij het party plannen. 

 

Het party plannen 

 

Is er één ding wat een bedrijfsuitje maakt of breekt? Zoals in de introductie al gesteld is een instant photo frame met een polaroid evenement altijd een goed idee, maar nee; er is niet één sure-fire manier om jouw bedrijfsuitje hét feestje te maken. Wel zijn er dingen die het altijd goed doen; een koffie of cocktailbar geeft mensen de kans om ge-entertaint te worden én een gepersonaliseerde cocktail of ander drankje te nuttigen; een borrel met goede catering geeft veel kans voor sociale interactie, en een fysieke activiteit betekent veel ontlading. Denk daarbij wel ook aan je eventuele gehandicapte medewerkers; iedereen moet mee kunnen doen!

 

Jouw bedrijfsuitje komt helemaal goed. Succes en geniet er vooral van!

 

 

Gerelateerd