BUSINESS IN HEELS Algemeen Waarom kiezen voor Douglas hout voor je tuinafscheiding

Waarom kiezen voor Douglas hout voor je tuinafscheiding

Waarom kiezen voor Douglas hout voor je tuinafscheiding post thumbnail image

Als je overweegt om een schutting te plaatsen, dan is de keuze van het materiaal één van de eerste beslissingen die je moet maken. Douglas hout is een populaire keuze, en dat is niet zonder reden. Dit type hout staat bekend om zijn duurzaamheid en sterkte, wat het ideaal maakt voor buitengebruik. Bovendien heeft het een warme, natuurlijke uitstraling die met de tijd alleen maar mooier wordt. Douglas hout komt van de Douglasspar en is herkenbaar aan zijn oranjeachtige kleur die na verloop van tijd verandert in een stijlvol grijs patina.

Douglas hout is niet alleen mooi, maar ook bijzonder praktisch. Het heeft een hoge duurzaamheid en is daardoor bestand tegen verschillende weersinvloeden. Zelfs zonder behandeling kan een douglas schutting makkelijk 10 tot 15 jaar mee. Voor wie de originele kleur wil behouden, zijn er verschillende behandelingsopties beschikbaar die de levensduur nog verder kunnen verlengen. Daarnaast is Douglas hout ook relatief makkelijk te bewerken, waardoor het aanpassen aan specifieke wensen en maten vaak geen probleem is.

Verschillende stijlen en ontwerpen met douglas hout

De veelzijdigheid van Douglas hout laat toe dat je kunt spelen met verschillende ontwerpen en stijlen voor je schutting. Of je nu gaat voor een moderne look met strakke, horizontale lijnen of juist een meer traditionele uitstraling prefereert met verticale planken, het kan allemaal. Door zijn natuurlijke charme past Douglas hout in bijna elke tuin, ongeacht de stijl.

Bovendien kun je Douglas hout combineren met andere materialen zoals beton of metaal om een unieke schutting te creëren. Denk hierbij aan een schutting met solide betonnen palen voor extra stabiliteit en Douglas houten planken voor de esthetische afwerking. Dit zorgt niet alleen voor een aantrekkelijke combinatie van texturen en kleuren, maar biedt ook extra weerstand tegen zware weersomstandigheden.

Doe-het-zelf of laten plaatsen

Voor de handige Harry’s onder ons is het zelf schutting plaatsen een interessante uitdaging. Het vereist wat voorbereiding en precisie, maar met de juiste tools en wat geduld is het goed te doen. Belangrijk is om te beginnen met een goed plan en ervoor te zorgen dat alle benodigde materialen beschikbaar zijn.

Echter, niet iedereen heeft de tijd of vaardigheden om zelf aan de slag te gaan met het plaatsen van een schutting. In dat geval kun je altijd beroep doen op professionals zoals Lindeman Schuttingen. Zij hebben de ervaring en kennis in huis om jouw schutting snel en vakkundig te plaatsen zodat je er zo snel mogelijk van kunt genieten.

Onderhoud van douglas houten tuinafscheidingen

Hoewel Douglas hout bekend staat om zijn duurzaamheid, kan wat extra zorg ervoor zorgen dat je schutting nog langer meegaat. Een jaarlijkse inspectie en eventuele behandeling met olie of beits kan helpen om de rijke kleur te behouden en bescherming te bieden tegen vocht en UV-straling. Het schoonmaken van de schutting helpt ook om aanslag door bijvoorbeeld algen te voorkomen.

Het mooie van Douglas hout is dat het door de tijd heen egaal vergrijst, wat veel mensen juist aanspreekt. Mocht je deze natuurlijke verandering waarderen, dan is het minimale onderhoud nodig. Af en toe schoonmaken kan al voldoende zijn om jouw schutting in topconditie te houden.

Inspiratie en ideeën voor je tuin

Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw eigen tuinafscheiding? Er zijn talloze voorbeelden te vinden van prachtige tuinen die gebruik maken van Douglas hout in hun ontwerp. Van strakke moderne tuinen tot sfeervolle traditionele ruimtes, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Neem eens een kijkje op websites als Pinterest of Instagram voor visuele inspiratie. Ook kun je langs gaan bij showtuinen of in gesprek gaan met leveranciers zoals Lindeman Schuttingen die vaak foto’s hebben van projecten die zij hebben gerealiseerd. Zo krijg je niet alleen een idee van wat er mogelijk is, maar kun je ook meteen zien hoe bepaalde combinaties van materialen en planten samenwerken.

Gerelateerd