Waarom elektrisch rijden?

Je ziet ze steeds meer op de weg, de elektrische auto’s. We weten allemaal dat elektrische auto’s goed zijn voor het milieu. Maar hoe zit dit eigenlijk? Waarom is een elektrische auto beter voor het milieu? Lees het in deze blog.

Elektrisch rijden is schoner

Als je een elektrische auto vergelijkt met een benzineauto, is de elektrische auto schoner. Het maken van de accu’s van de elektrische auto’s kost echter wel veel energie. Dit komt omdat deze nu nog uit nieuwe grondstoffen worden gemaakt. Er zijn nog weinig afgedankte elektrische auto’s, omdat het nog allemaal nieuw is. De accu’s kunnen namelijk wel hergebruikt worden. Als de accu ook niet meer geschikt is voor een auto, is het mogelijk om te gebruiken voor het opslaan van duurzaam opgewekte elektriciteit.

Elektrisch rijden is stiller

Het geluid wat bij een benzineauto vrijkomt, hoor je niet bij een elektrische auto. Je hoort een elektrisch auto bijvoorbeeld bijna niet aankomen. Het geluid wat je hoort bij een benzineauto komt door de verbrandingsmotor die werkt op gecontroleerde ontploffingen. Bij een elektromotor is dit niet het geval en wordt de aandrijving elektrisch gegenereerd. Ook al je in de auto zit, heb je minder last van het geluid van de auto. Op de snelweg hoor je bijvoorbeeld alleen de banden en het gesuis van de wind.

Elektrisch rijden stoot minder CO2 uit

Voor het milieu is het veel beter om met een elektrische auto te rijden. Dat komt omdat de auto minder CO2 uitstoot dan een benzineauto. De uitstoot bestaat niet uit fossiele brandstoffen of andere vervuilende stoffen. Het is natuurlijk wel belangrijk om te checken welke stroom gebruikt wordt om de auto op te laden. Groene stroom is het beste voor het milieu.

Bent u overtuigd? Dan moet u nog een elektrische auto kiezen. Hierbij 2 voorbeelden van goede elektrische auto’s: Skoda Citigo IV en Hyundai Kona Electric.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *