Waar moet ik op letten bij het kopen van een laptop?

Wil je graag een nieuwe laptop kopen? Omdat je huidige apparaat niet meer zo goed werkt of omdat je simpelweg een beter exemplaar wilt hebben? Als je een nieuwe of tweedehands laptop gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo is het besturingssysteem belangrijk voor het kiezen van het juiste apparaat, maar ook het formaat en het werkgeheugen zijn van belang bij de aanschaf van een laptop. 

Welk besturingssysteem kies je? 

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe laptop raden we je aan om goed na te denken over wat je eigenlijk wilt. Er zijn honderden verschillende soorten laptops en je wilt natuurlijk wel de goede keuze maken. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: met welk besturingssysteem wil ik gaan werken? Je hebt de keuze uit drie verschillende besturingssystemen, namelijk:

 

  • Microsoft: Windows
  • Apple: OS X
  • Google: Chrome OS

 

Deze drie systemen zijn eigenlijk allemaal populair. Het Google besturingssysteem is redelijk nieuw, maar in een korte tijd ook erg populair onder studenten geworden. Daarnaast is de keuze in laptops met Windows ontzettend groot. Bijna elke fabrikant heeft wel een exemplaar te koop met dit besturingssysteem. 

Kijk naar het formaat 

Als je voor jezelf duidelijk hebt welk besturingssysteem je wilt gaan aanschaffen, zijn er nog een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Een hiervan is het formaat van de laptop. Er zijn verschillende modellen met diverse formaten. Zo kun je bijvoorbeeld voor een klein formaat van 10.1 inch gaan of juist voor een grote laptop van 17.3 inch. Het is maar net wat jij handig vindt. We raden je dan ook aan om eens naar een elektronica- of computerwinkel te gaan, zodat je kunt ervaren wat jij het beste vindt werken. 

Een groot werkgeheugen

Of je nu een tweedehands laptop of een compleet nieuwe variant aanschaft, het werkgeheugen is altijd een belangrijk onderdeel. Elke laptop of computer heeft namelijk een werkgeheugen nodig om data en bestanden in op te slaan. De grote van het werkgeheugen heeft invloed op de snelheid van de laptop. Wil je je laptop graag voor gamen gebruiken? Dan kun je het beste voor een groot werkgeheugen van 8GB of meer kiezen. Voor andere toepassingen is een geheugen van 4GB vaak al voldoende. 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *