Thuiswerkplek inrichten: gebruik deze handige tips!

Met de opkomst van de ZZP’er is het aantal thuiswerkplekken flink toegenomen. Dat medewerkers in dienst bovendien ook meer en meer de kans krijgen om te flexwerken, maakt de thuiswerkplek nog belangrijker. Daarom is het dus ook zo interessant om te bekijken wat deze plek allemaal nodig heeft om optimaal bruikbaar te zijn. 

1. Comfortabele bureaustoel

Een goede bureaustoel kopen is een eerste vereiste. Het is belangrijk om de juiste houding aan te kunnen nemen. Juist ook omdat de juiste zithouding op meerdere fronten iets bijdraagt. Zo is het de manier om de fysieke gezondheid te bewaren. Ook is het zo dat de juiste werkhouding voor meer productiviteit zorgt. In dat opzicht is het dus ook belangrijk om als eerste op zoek te gaan naar een goede stoel voor de thuiswerkplek.

2. Voldoende opbergruimte

Zorg dat er altijd voldoende  opbergruimte is. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer je als ZZP’er aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je kunt dan zorgen dat niets verloren hoeft te gaan of dat spullen door elkaar gegooid worden. Bovendien is het fijn om aan het einde van de werkdag alles gewoon op een goede manier te kunnen opruimen en dat er niets blijft liggen. Zoek daarom naar kasten die goed passen in de ruimte en waar voldoende in kan passen.

3. Gezond zit sta bureau

Dat je thuis gaat werken betekent natuurlijk niet dat je van bepaalde voordelen niet meer kan profiteren. Zo is het gebruik van een zit sta bureau net zo aantrekkelijk op de thuiswerkplek. Het kunnen variëren van houding helpt de productiviteit verhogen. Ook is het een manier om te zorgen dat er meer calorieën worden verbrand en dat ongemakken zoals pijn in de spieren of gewrichten minder snel zullen optreden. 

4. Kantoorplant

De thuiswerkplek moet ook gewoon een fijne plek zijn om te werken. Dat er voldoende licht is, daar heb je met de ramen al voor gezorgd. Ook is het belangrijk om voor voldoende groen te zorgen. De aanwezigheid van planten komt de productiviteit ook ten goede. Het is dan in ieder geval fijner om in de ruimte aan de slag te gaan. Het is bewezen dat kantoorplanten voor een betere concentratie zorgen.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *