Logo laten ontwerpen: dit zijn de trends van dit jaar!

Ben je dit jaar van plan om een nieuw logo te laten ontwerpen, kijk dan eerst naar wat de nieuwste trends zijn op het gebied van grafisch ontwerpen en logo ontwerp. Dan weet je zeker dat je een logo ontwerp hebt wat de komende jaren weer mee kan. Een logo laten maken? Let op deze trends!

 

  1. Minimalisme en geometrische vormen

De belangrijkste trend op het gebied van logo ontwerp in 2020 is minimalisme. Bij minimalisme moet je denken aan eenvoudige geometrische vormen en strakke lijnen. Een andere verschijningsvorm van minimalisme is een logo niet meer dan de naam zonder extra opsmuk in een uiterst stijlvol font. Of denk ook mozaïek-achtige structuren met eenvoudige geometrische vormen als driehoeken.

  1. Geanimeerde logo’s

Een andere trend is een logo die wordt opgebouwd met een animatie. Denk aan puntjes op de i die aan komen rollen of logo’s die worden opgebouwd op het scherm. Het kunnen eenvoudige GIFjes zijn, maar ook complexe motion graphics.

  1. Kleurverloop in regen boogstijl

De kleur verlopen in logo’s zijn terug, maar niet zoals we het kenden van de jaren ’90. Kleurverloop bestond toen vaak uit een overgang tussen 2 kleuren om wat extra diepte te geven. Nu bestaan kleurverlopen uit tientallen kleuren die langzaam als een olievlek of een regenboog in elkaar overlopen.

  1. Retro is terug

De andere grote trend van 2020 op het gebied van logo’s is de retro stijl. De jaren ’80 zijn enorm populair, en dat zie je ook terug in het logo ontwerp. Denk aan arcade games, films als Back tot the Future en pixel art. Daarnaast kan het ook om logo’s met een versleten of ‘vintage’ look gaan. Denk hierbij aan logo’s voor craft bier het een authentieke uitstraling.

Dus hoe het ontwerp van je logo er ook uitgaat zien, met een van deze trends ziet je logo er in ieder geval helemaal top uit.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *