Kilometer en rittenregistratie voor ZZP’ers

Een vraag die vaak benoemd wordt als ZZP’er, hoe houd je je kilometer en rittenregistratie bij? Als je een bedrijfsauto hebt en hier niet meer dan 500 kilometer per jaar privé mee rijd dan moet je dit kunnen aantonen bij de Belastingdienst. Als je dit kunt aantonen hoef je namelijk geen bijtelling te betalen. Het niet meer dan 500 kilometer per jaar privé rijden wordt ook wel sluitende kilometerregistratie genoemd.

Welke zaken moet je bijhouden voor de Belastingdienst?

Om aan te kunnen tonen dat je niet meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met je bedrijfsauto, moet je de volgende zaken bijhouden:

  • Datum
  • Ritnummer
  • Begin- en eindstand kilometers
  • Adres van vertrek
  • Adres van aankomst
  • Type rit (zakelijk of privé)

Hoe houd je kilometer en rittenregistratie bij?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je kilometer en rittenregistratie handmatig bij te houden. Hiervoor kun je excel gebruiken, er zijn talloze sjablonen op het internet te vinden. Het nadeel hiervan is dat dit enige discipline en tijd kost om elke rit te noteren volgens bovenstaande richtlijnen. Wanneer je een hoop kosten en tijd wilt besparen, want tijd kost immers geld, dan kun je ook je ritten automatisch gaan registreren door bijvoorbeeld een black box in je auto te laten monteren. Met een black box ontvang je elke maand een excel bestand met daarin alle benodigde informatie voor de Belastingdienst.

Via de black box gps tracker worden ritten automatisch geregistreerd. Met een bijbehorend platform heb je een compleet overzicht over je kilometers en ritten die je gereden hebt. Je ontvangt automatisch een e-mail met een excel bestand met alle informatie die je zo kunt overdragen aan de Belastingdienst. Daarnaast is een black box ook een handige tool voor bedrijven om te kunnen zien waar hun auto’s zich bevinden, omdat er een gps tracker op zit.

#BusinessinheelsAd

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *