Hoe creëer je een online business?

De droom van iedere ondernemer, een succesvolle online business. Werken, waar en wanneer je maar wilt. Komt het nu even niet uit? Of word het heel mooi weer en wil je eigenlijk een dagje naar het strand? Dan werk je toch gewoon later? Met de tips uit dit artikel creëer jij een succesvolle online business.

Zorg voor een cashflow

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat er altijd geld binnenkomt. Als je 3 weken op vakantie gaat, en je geen opdrachten aanneemt dan moet er natuurlijk wel nog steeds geld binnen blijven komen. Je kunt zorgen voor een cashflow door bijvoorbeeld iedere maand een x bedrag op te sparen op een aparte spaarrekening. Als je dan een keer op vakantie gaat of door onvoorziene zaken niet kunt werken, kun je jezelf wel salaris uitbetalen. Je kunt ook zorgen voor een cashflow door een passief inkomen op te bouwen.

Doe wat je leuk vindt

Om ervoor te zorgen dat (potentiële) klanten overgaan tot kopen of afnemen van een dienst, is het belangrijk om zelf achter je eigen product of dienst te staan. Doe wat je leuk vindt en je hoeft nooit meer te werken. Als je namelijk op lange termijn nog steeds hetgeen wat je doet leuk vindt, houd je het langer vol. De belangrijkste vraag die je jezelf daarbij kunt stellen is; waar ben ik goed in?

Maak van je ideeën werkelijkheid

De meeste ondernemers barsten van de nieuwe ideeën, maar durven daar nooit iets mee te doen. Tijd om daar verandering in te brengen, en van je concept een project te maken. Om te beginnen is het verstandig om je idee uit te werken in een bedrijfsplan. Wat wil je bereiken met je idee? Wie is jouw doelgroep? Waar zit jouw doelgroep? Hoe onderscheid je je van de rest? En nog belangrijker werkt jouw idee over een aantal jaar nog steeds?

Een gedegen online marketing strategie

Zonder een gedegen online marketing strategie kom je er niet. Zonder marketing kun je vrijwel geen bedrijf runnen, althans niet om inkomsten te genereren. Je zou bijvoorbeeld kunnen starten met het bouwen van een e-mail lijst, hierdoor kom je vrijwel direct in contact met de juiste doelgroep. Creëer waardevolle content voor je freebie om weg te geven, en zo een e-mail lijst op te bouwen.

Ook kun je jezelf zichtbaar maken op Social Media. Door zichtbaar te zijn op diverse social media kanalen, maak je jezelf zichtbaar als expert in jouw vakgebied. Ook kun je via social media direct in contact komen met jouw doelgroep. Wil je echt leads verkrijgen via Social Media? Dan is het slim om social media advertising in te zetten.

Online product of dienst creëren

Om echt een online business te runnen, kun je bijvoorbeeld je dienst online aanbieden. Het slimste is om van je dienst een product te maken, en dit zoveel mogelijk te automatiseren. Om je dienst / product te verkopen heb je eerst een flinke e-maillijst nodig. Als je rond de 200 mensen op je e-maillijst hebt staan kun je gaan starten met het verkopen van je dienst / product. Manieren om een e-maillijst op te bouwen zijn het aanbieden van waardevolle content en giveaways, zoals:

  • E-books
  • Gratis trainingen
  • Planners / werkboeken

Om dus een succesvolle online business te creëeren is het belangrijk om te doen wat je leuk vindt, een cashflow op te bouwen, en bovenal een goed businessplan hebben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *