Handige en GRATIS content kalenders!

Voor wie regelmatig blogs post, of social media kanalen moet bijhouden, is de content kalender een musthave! Met een content kalender behoud je overzicht in alle content die je plaatst. De tools die het beheren van je content makkelijker maken schieten als paddestoelen uit de grond. In dit artikel deel ik de handigste en GRATIS content kalenders.

1. Editorial Calendar

De editorial calendar is een plugin voor WordPress, wanneer je een artikel inplant dan wordt deze automatisch in je content kalender geplaatst. Super handig dus, want het werkt nog eens efficiënt ook! En het is natuurlijk GRATIS!

WordPress Editorial Calendar

2. Trello

Zelf vind ik Trello een hele fijne app, het is niet specifiek bedoeld als content kalender. Trello is een tool waarmee je zelf borden, lijsten en taken kunt aanmaken. Je kunt taken labelen, je kunt je team aan het bord toevoegen en zo opdrachten uitzetten. Ik gebruik Trello om bij te houden wat ik wel en niet heb gedaan, gebruik het i.c.m. klanten en als weekplanning zowel privé als zakelijk. Trello is GRATIS, maar wil je meer opties zoals je eigen achtergrond toevoegen dan kun je kiezen voor de betaalde versie. En ik kan je zeggen dat dat het waard is!

Trello

3. Excel templates

Google eens op Excel content kalender, en je krijgt duizenden templates voorgeschoteld. Excel heeft niet persé mijn voorkeur, omdat ik een hekel heb aan overal losse bestandjes. Maar mocht het voor jou wel werken dan hebben Hubspot, Hootsuite en Presenter de beste varianten. En natuurlijk allemaal GRATIS, alhoewel je bij sommige websites wel je e-mail adres achter moet laten.

4. Asana

Deze app heb ik een korte periode uitgeprobeerd. Hij lijkt een beetje op Trello, maar is niet in het Nederlands verkrijgbaar. Je kunt eenvoudig projecten aanmaken en daarmee taken aanmaken. Ook Asana is GRATIS, maar wel in beperkte mate.

Mocht je zelf nog tips hebben, ik ben altijd benieuwd naar nieuwe ideeën.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *