Lifestyle

Een computerbril op de werkvloer

De meeste mensen op kantoor spenderen de meeste uren van hun dag achter een scherm, een computerbril is een hulpmiddel die het blauwe licht tegengaat met een filter om jouw ogen te beschermen. De ogen van een mens zijn niet gemaakt om achter een scherm te zitten. Want je zit best dicht bij een scherm zonder dat je het misschien zelf door hebt. Op de lange duur kan dit erg frustrerende klachten geven, een computerbril helpt bij het voorkomen van deze problemen zodat je minder snel je ogen hoeft te laten laseren. Een computerbril is ook wel een bril op sterkte die zo ontworpen is dat de afstand tussen je ogen, scherm en alles wat daartussen zit scherp is. Op deze manier hoeven je ogen zo minder moeite te doen om hier tussen te schakelen en ben je aan het eind van de dag toch een heel stuk minder vermoeid. 

Verklein de kans op problemen

De blauw licht filter in een bril is zo ontworpen dat jij gewoon normaal naar je computer, telefoon, tablet en zelfs je televisie kunt kijken zonder hier heel veel klachten van te ervaren. Het filter is een speciale oranje coating over je bril die hiermee helpt. Je ogen krijgen zo meer rust in plaats van kunstmatig blauw licht. Blauw licht kan ervoor zorgen dat je te weinig slaap hormoon aanmaakt, daardoor denken je hersenen dat het nog steeds dag is terwijl je eigenlijk je slaap nodig hebt. In slaap vallen kan hierdoor moeilijker zijn. Een computerbril kan dit helpen te neutraliseren zodat je rustig in slaap kan vallen zonder geïrriteerde, droge en vermoeide ogen. Wat je ook zou kunnen doen is een aantal uur voor je gaat slapen al je schermen uitzetten en bijvoorbeeld een boek gaan lezen zodat je ogen en je hersenen rust krijgen voordat je gaat slapen.

Wat kost een computerbril?

Een computerbril kan erg afhangen van het soort montuur en het type glazen wat je nodig hebt. De meeste computerbril zijn allemaal krasvrij, ontspiegeld en gehard en van lichtgewicht. Er zijn ook nog extra opties toe te voegen maar hierdoor kan de prijs wel oplopen. Denk aan UV bescherming, een breder kijk gebied of vuil-, stof- en waterafstotend. Daarnaast kunnen sommige brillen extra licht en dun worden gemaakt zodat je er minder last van hebt wanneer je het draagt. Dan naast die opties is een blauw filter ook toe te passen zodat de bril voor meerdere doeleinden toe te passen is, en je hem overal kunt dragen. Zo hoef je niet telkens te wisselen van bril en kun je hem gewoon ophouden. Je kunt ook nog een beschermhoesje aanschaffen, een koord zodat je hem niet kwijtraakt of je kunt zelfs een opvouw bril kopen die je veel makkelijker kunt opbergen. 

In aanmerking komen voor vergoeding

Soms is het zo dat je werkgever je reguliere of computerbril (gedeeltelijk) moet vergoeden als je langdurig achter een scherm zit of zwakke ogen hebt. Ook kunnen deze kosten worden vergoed door je zorgverzekering. Ook dit hangt af van welke verzekering en premie je precies hebt om hiervoor in aanmerking te komen.

 

Bestel jouw nieuwe bril op Mijnleesbril.nl!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply