Besparen op een zakelijk energiecontract

Wanneer je al langere tijd bij dezelfde energieleverancier zit, kun je een hoop besparen op je energiecontract als je overstapt. Bij sommige energieleveranciers kun je zelfs tot 450 euro per jaar besparen. Energieleveranciers staan er bekend om dat ze prijs vechten als het gaat om energiecontracten voor woningen. Maar ook voor een bedrijfspand kun je een hoop op de maandelijkse kosten besparen. Je kunt hiervan profiteren door op zoek te gaan naar de beste en goedkoopste energieleverancier die ook leveren aan bedrijven.

Betere prijs

De voornaamste reden waarom mensen hun energie vergelijken is de prijs. Meestal voor hun woning, maar ook voor een bedrijfspand kun je energie vergelijken. Zeker in de laatste jaren is de prijs voor stroom en gas, over het algemeen, flink gedaald. Dit komt niet alleen door de innovatie binnen de energiesector, maar ook door het toenemen van de concurrentie. De laatste jaren zijn er veel low-budget leveranciers op de markt gekomen die een lagere prijs aanbieden. Dit kunnen ze doen omdat deze maatschappijen hun service volledig online aanbieden. Ook zijn veel van deze maatschappijen gelieerd aan grote maatschappijen.

Energiedirect is bijvoorbeeld een dochtermaatschappij van Essent. Deze maatschappijen kunnen de prijs laag houden omdat ze voornamelijk digitaal opereren. Hierdoor kunnen bedrijven die al jaren bij hun huidige leverancier zitten tot wel 40 euro per maand besparen op hun energiecontract. Dat lijkt misschien niet veel maar dit is dan al gauw meer dan 450 euro.

Welkomstkorting

Zelfs als de prijs gelijk blijft kan het toch lonen om over te stappen. Veel energieleveranciers bieden klanten een welkomstkorting. Deze korting krijgen bedrijven als ze zich voor het eerst aanmelden bij deze energieleverancier. Sommige maatschappijen geven 50 of 100 euro korting, maar er zijn ook acties geweest waarin energieleveranciers meer dan 250 euro mochten weggeven. Het is altijd handig om eens per zoveel jaar te kijken of er goedkoper aanbieders op de markt zijn.

Boetevergoeding

De meest gegeven reden om toch niet over te stappen zijn de kleine regeltjes in het energiecontract. Bij verreweg de meeste energieleveranciers betaal je een boete bij eerder overstappen dan de datum die in het contract staat aangegeven. Dit is zeker vervelend als je een contract hebt afgesloten van 5 jaar en nog 3 jaar aan je huidige leverancier vastzit.

Sommige energieleveranciers hebben er daarom voor gekozen om de eventuele boete die je krijgt te vergoeden. Of dit mogelijk is heeft natuurlijk ook te maken met de hoogte van de boete en de periode dat je nog aan het contract vastzit. Maar het is niet ondenkbaar dat energiemaatschappijen de boete die je krijgt, als je ook nog 3 jaar een contract moet uitzitten helemaal vergoeden. Zij gaan er vanuit dat zij die kosten uiteindelijk weer aan je terugverdienen.

Goed inzicht in je huidige situatie

Zelfs als geen van bovenstaande opties op jouw en je bedrijf van toepassing is, kan het alsnog lonen om energie te vergelijken. Bij een vergelijking heb je weer goed inzicht in het verbruik en kun je inzien aan welk apparaat je het meeste kwijt bent.

#BusinessinheelsAd

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *