4 dingen die je herkent als ondernemende moeder

Waarschijnlijk ben jij net als ik ondernemer geworden omdat je meer flexibiliteit, onafhankelijkheid en vrijheid nodig had als moeder. Dit is voor mij de belangrijkste reden geweest om ondernemer te worden, zodat ik bij mijn kinderen thuis kon blijven. Over het algemeen ervaar ik die flexibiliteit wel, maar die vrijheid? Nee die is echt ver te zoeken..

Dagelijks ritme

Het bepalen van je eigen werktijden is op zich lekker, als je niet van een vast ritme houd tenminste. Want je maakt geen dagen van 9 tot 5 als ondernemende moeder. Veelal wordt er gewerkt tijdens schooltijden, als ze al op school zitten. Voor onze Zoë duurt dat nog een jaar namelijk. Op dit moment gaat zij ook nog niet naar de creché, en ben ik dus afhankelijk van een middagslaapje. Verder hebben we nog buitenschoolse activiteiten zoals zwemles en dansles, en hier een afspraak en daar een afspraak. Flexibiliteit is dus gewenst!

Deadlines

Deadlines worden ruim genomen, want af en toe komt er nog wel eens een griepje overwaaien waardoor er niet gewerkt kan worden. Aangezien mijn klanten geen boodschap hebben aan wat er bij ons thuis gebeurd, dienen de deadlines gewoon nagekomen te worden. Soms werk ik dan ook nog wel eens een avondje door, of zet ik mijn wekker s’morgens vroeg.

Schoolactiviteiten

Met regelmaat worden er op school ouders gezocht voor schoolactiviteiten, zoals schoolreisje, maar ook rond de kerst periode worden er vaak ouders gezocht. Aangezien ouders die voor een baas werken geen vrij kunnen krijgen of vrij willen nemen, offer ik mij als ondernemende moeder wel op. Niet dat ik het erg vind hoor, ik ben allang blij dat ik het opgroeien van mijn kinderen zo veel kan meemaken.

Groeien als ondernemer

Tsja, ik ben er zelf twee keer in getrapt. Een kantoor huren, want dat staat “stoer”, of nee ik wilde gewoon mijn plekje buitenshuis. Met een kind op school en de ander niet, is dat een slechte keuze. Nee, als ondernemende moeder kun je niet groeien, niet zonder dat het ten koste gaat van de kinderen. Nog een klein jaartje dan zit bij ons ook de jongste op school, en mijn businessplan voor 2021/2022 ligt allang klaar!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *