3 redenen om te kiezen voor een zit sta bureau op je werkplek

Tegenwoordig wordt er bij de inrichting van een werkplek steeds vaker gekozen voor een zit sta bureau. Ook voor thuiswerkers is een zit sta bureau een goede investering. Aan dit bureau kan je zowel zittend als staand werken doordat deze (elektrisch) verstelbaar is. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een zit sta bureau? Wij geven je hieronder 3 redenen om te kiezen voor een zit sta bureau!

Reden 1. Gezonder werken

Het is algemeen bekend dat een zithouding enorm slecht voor je lichaam is. Zeker als je een kantoorbaan hebt, waarbij je meer dan 5 uur per dag zittend werkt zorgt dit vaak voor vervelende lichamelijke klachten. Langdurig zitten is net zo slecht voor je gezondheid als roken. Het afwisselen van zittend en staand werken met een zit sta bureau is een stuk beter voor je lichaam. 

Reden 2. Productiever werken

Een zit sta bureau zorgt ervoor dat je minder last krijgt van lichamelijke klachten. Waardoor je productiever en efficiënter kunt werken. Als je staand aan het werk bent dan kan je namelijk ook niet indutten. Productiever en efficiënter werken is absoluut een groot voordeel van een zit sta bureau.

Reden 3. Meer beweging

Wanneer je zitten en staan afwisselt dan beweeg je meer tijdens je werkdag. Gemiddeld zitten Nederlanders meer dan 8,5 uur per dag. Zoveel uren per dag zitten is enorm slecht voor je gezondheid en veroorzaakt vaak rug-, schouder- en nekpijn. Een zit sta bureau op je werkplek zorgt ervoor dat je minder uren per dag zit. Ook is bewegen makkelijker als je al staand aan het werk bent. Je loopt toch sneller even naar de toilet of de koffiemachine. Als je zittend werkt sta je nou eenmaal minder snel op.

Zit sta bureau kopen

Ben je overtuigd van een zit sta bureau? Op OfficeCity.nl vind je een uitgebreid assortiment aan zit sta bureaus van topkwaliteit. Tegenwoordig zijn ook elektrische zit sta bureaus betaalbaar. Neem dus snel een kijkje en doe er verstandig aan om te investeren in je gezondheid.

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *